İTA Okulları Uzay Kampında

Yeryüzündeki en eski bilimlerden biri olan Astronomi (gök bilimi), yüzyıllardır insanoğlunun ilgisini çekmiş ve merakını uyandırmıştır. Bizler de astronomi, uzay ve gezegenler ile ilgili merak ettiklerimizi öğrenmek, bilim ve teknolojinin önemini keşfetmek ve yeni tecrübeler edinmek amacı ile 16-18 Mart tarihleri arasında okulumuz öğrencileri ile birlikte İzmir’deki Uzay ve Bilim Merkezi olan Uzay Kampında Yıldızlar ve Gezegenler Macerasına katıldık.

Uzay Kampında öğrencilerimiz; uzayda yaşam, planetaryum, uzay giysileri, yıldız gözlemi, uzayda tarım, mekiklerdeki ısı koruma sistemleri gibi pek çok eğitime katıldılar. Uçuş görevinde ise verilen tüm sorumlulukları ciddiyetle yerine getiren öğrencilerimiz, uzay mekiğine başarılı bir iniş yaptırdılar. Tüm bu eğitimlerin yanı sıra, en eğlenceli zamanı ise astronotların eğitim aldıkları simülatörleri kullanırken yaşadılar. 2 gün boyunca eğitici ve eğlenceli geçen bu ortam, öğrencilerimiz hem iletişim becerilerini geliştirdi hem de onlara takım olarak hareket etmeyi öğretti.